Linna Golf väylä

Kentänhoito

Linna Golfin kentän ja viheralueiden hoito

Linna Golfin kenttämestarina toimii Markku Leskinen, jolla on lähes 40 vuoden kokemus golfkenttien hoidosta. Kenttämestarin ja hänen tiiminsä loistavan ja useasti palkitun työn taustalla ovat paitsi vertaansa vailla olevat kokemus ja asiantuntemus, mutta myös omistautuminen pienten yksityiskohtien hoitamiseen niin kenttäalueella kuin harjoitusalueillakin.

Lisäksi, meille Linna Golfissa on tärkeää kokonaiselämykseen panostaminen ja se syntyy kaikkien osa-alueiden yksityiskohdista huolehtimalla. Siksi Linna Golfin viheralueiden hoidosta vastaa puutarhuri, jonka työnkuvaan kuuluvat istutukset ja ennen kaikkea Golfklubin ja sen läheisten ulkoalueiden estetiikasta huolehtiminen.

Linna Golfin kentän ruoholajit

Linna Golfin kentällä otettiin ensimmäisenä Suomessa käyttöön viheriöruohona Penn A4.

Kyseinen ruoholaji on monivuotinen rönsyröllin sukulainen. A4 on kehitetty erityisesti kilpailukenttien viheriöruohoksi - se voidaan leikata hyvinkin lyhyeksi (alle 2 mm), sillä se kasvaa hyvin tiheäksi ja siitä huolimatta A4:stä saadaan hyvin nopea puttialusta.

Linna Golfin viheriöiden normaali leikkuukorkeus kauden aikana on 1.6 mm ja nopeus (Stimp) vaihtelee 9-11 ft - tarkoittaen nopeita kilpailuviheriöitä jotka ovat verrannolliset European Tour -kilpailuiden viheriöihin.

Väylillä Linna Golfissa on niittynurmikka joka, samoin kuin A4, on monivuotinen ruoholaji. Väylien normaali leikkuukorkeus pelikauden aikana on n. 8-10 mm.

Kenttämestari
Markku Leskinen

Puutarhuri
Jutta Koivu