Linna Golf ilmakuva
20.12.2019

Hämeen Sanomat: Linna Golfin edustaja tähtää olympialaisiin – Matilda Castrénin unelman toteutuminen vaatii onnistumisia Yhdysvaltojen kiertueella

Hämeen Sanomat: Linna Golfin edustaja tähtää olympialaisiin – Matilda Castrénin unelman toteutuminen vaatii onnistumisia Yhdysvaltojen kiertueella

Suomen edustaminen olympialaisissa ja Maamme-laulun kuuleminen palkintokorokkeella on monelle urheilijalle se urheilu-uran suurin unelma. Sitä se on myös golfari Matilda Castrénille, joka on noussut kuin varkain keskusteluihin mukaan, kun puhutaan Suomen edustajista Tokion olympiagolfissa.

Golf palasi olympialajiksi Riossa 2016, ja silloin se konkretisoitui myös Castrénin, 24, mieleen.

– Olympialaiset ovat olleet unelma pienestä pitäen, mutta kun golfista tuli olympialaji, niin niihin on alkanut suhtautua eri tavalla. Tavoitteena on ehdottomasti päästä mukaan olympialaisiin, Castrén linjaa.

Yhdysvalloissa uraansa rakentava Castrén teki marraskuussa suomalaista golfhistoriaa selviytymällä karsintojen kautta naisten Yhdysvaltojen ammattilaiskiertueelle, LPGA Tourille. Castrén on vasta toinen suomalaisnainen, joka on saavuttanut paikan LPGA Tourille. Minea Blomqvist-Kakko pelasi Yhdysvalloissa vuodet 2006–2012.

Nuutinen ja Wickström 60 sakissa

Paikan aukeaminen LPGA Tourille vuodelle 2020 on myös olympiagolfia ajatellen iso juttu, sillä LPGA Tourin kilpailuissa on jaossa paljon enemmän pisteitä olympiarankingiin kuin naisten Euroopan-kiertueella (LET), jota muut olympiapaikasta taistelevat suomalaisnaiset pelaavat. Aivan itsestään rankingpisteitä ei tietenkään kerry, vaan Castrénilta vaaditaan huippuonnistumisia, jotta hän nousee haastamaan olympiarankingissa edellään olevia suomalaispelaajia.

Olympialaisiin pääsee mukaan vain 60 pelaajaa, ja tällä hetkellä suomalaisnaisista karsintarajan sisällä ovat Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström. Castrénin pitäisi nousta maailmanlistalla huimat 800 sijaa, jotta hän saavuttaisi Nuutisen ja Wikstörmin, mutta aivan mahdoton temppu se ei ole, jos ottaa vertailukohdaksi Nuutisen tämän kauden peliesitykset.

Hän nousi kesällä neljän kuukauden aikana yli 200 sijaa maailmanlistalla pelaamalla LET:llä ja naisten Euroopan kakkoskiertueella. LPGA Tourilla jaettavien suurempien maailmanlistapisteiden avulla Castrénilla on mahdollisuudet tehdä isojakin harppauksia rankingissa – jos peli vain kulkee.

Harjoittelua huippuoloissa

Castrén viettää suuren osan vuodesta Yhdysvalloissa, mutta on hänellä tiiviit suhteet Suomeen. Yksi hänen tärkeimmistä kumppaneistaan on Linna Golf, joka on ollut Castrénin tukena koko hänen kolme vuotta kestäneen ammattilaisuransa ajan.

– Linna Golfissa suhtaudutaan todella hienosti meihin ammattilaisgolfareihin. Siellä on aina puitteet kohdallaan, kun menee treenaamaan ja pelaamaan. Ja kun menee Linnalle treenaamaan puttia, niin sen tietää, että viheriöt ovat todennäköisesti parempia kuin seuraavan viikon kisakentällä tulee olemaan, Castrén kehuu.

Castrénin valmentajana toimivalla Petteri Nykyllä on täysi luotto pelaajansa kykyihin, ja hän uskoo, että olympiapaikka on saavutettavissa.

– Matilda pelaa nyt sellaisia kisoja, joissa pisteitä ropisee aivan eri tavalla, kuin täällä Euroopassa. Takamatka on hurja, mutta tässä lajissa maailmanlistasijoitukset voivat muuttua todella nopeasti, kun pääsee pelaamaan oikeita kilpailuja, Nykky korostaa.

Alkuperäinen juttu on julkaisut Hämeen Sanomissa 19.12. - Juttu Hämeen Sanomien digilehdessä
Kuva ja teksti: Juha Hakulinen HäSa.

>> Takaisin uutislistaan