Linna Golf ilmakuva
24.08.2018

Aateluus velvoittaa – European Tour Properties -yhteistyö auttaa Linna Golfia kehittämään palveluaan

Aateluus velvoittaa – European Tour Properties -yhteistyö auttaa Linna Golfia kehittämään palveluaan

Linna Golf on Suomen ainoa European Tour Destination. Mitä se tarkoittaa?

Linna Golfin juuret ovat alusta lähtien olleet European Tourin sateenvarjon alla. Kentän suunnitellut Tim Lobb teki vuosituhannen alkuvuosina työnsä European Golf Designin leivissä, joka on yksi kiertueen monista lonkeroista kilpagolfin reunamilla.

Kun European Tour hieman myöhemmin alkoi rakentaa omaa European Tour Properties -verkostoaan, Vanajalinnan isännät Mika Walkamo ja Pekka Vihma olivat taas leikissä mukana. Osakemyyntiin uskottiin saatavan vauhtia, kun osakkaan etuuksiin kuului – ja edelleen kuuluu – mahdollisuus päästä pelaamaan edullisesti kenttäverkoston muihin kohteisiin.

Viime vuosina European Tour Properties -verkosto on laajentunut tavalla, jota voisi kutsua jopa aggresiiviseksi. Tarjolla on 28 kenttäkohdetta (”European Tour Destination”) 21 maassa ja kolmessa maanosassa. Kiertueorganisaatio puhuu avoimesti pyrkimyksestä nousta johtavaksi kenttä- ja kiinteistökeskittymäksi golfalalla.

Kenttäverkoston ja ammattilaisgolfin yhteys on luonnollisesti haluttu pitää kiinteänä. European Tour järjestää verkoston kentillä useita kilpailuja vuodessa, minkä lisäksi PGA Catalunya on tullut hyvinkin tutuksi European Tourin karsinnoista. Kenttien ja kilpailujen välinen yhteys nähtiin myös Linna Golfissa, jossa viime vuonna järjestettiin Euroopan seniorikiertueen osakilpailu kattojärjestön tuella.

Linna Golfin näkökulmasta mukanaolo ketjussa tietää mahdollisuutta olla esillä hyvässä seurassa. Se on tärkeä strateginen valinta markkinointimielessä.

Millaisesta seurasta on kyse? Riittää, kun toteaa, että verkostosta löytävät muun muassa kahden seuraavaksi pelattavan Ryder Cupin näyttämöt.

Velvoitteitakin jäsenyys hyvässä seurassa tuo luonnollisesti mukanaan. Palvelun kokonaisuudessa on kyettävä vastaamaan niihin odotuksiin, joita ketju jäsenilleen asettaa.

Näissä merkeissä European Tour Propertiesin kaksimiehinen iskuryhmä matkusti Hämeenlinnaan kesäkuun alussa. Oli aika uudella brändikatselmukselle, brand auditille. Edellisestä oli ehtinyt kulua neljä vuotta.

”Kyse ei ole testistä”, palvelujohtaja Ian Knox toistaa muutamaankiin kertaan Linna Golfille osoittamassaan tulokset yhteen kokoavassa raportissa. ”Tarkoituksena on nostaa esiin sellaisia mahdollisuuksia ja parhaita käytäntöjä, joilla voimme teitä kumppaninamme auttaa.”

Pyrkimyksenä on tehostaa toimintoja ja terävöittää palvelua siellä missä se yhä on mahdollista. Perimmäisenä tavoitteena on luonnollisesti mahdollisuus päästä kasvattamaan liikevaihtoa yhteistyön tarjoaman tuen turvin.

Auditoinnissa käydään läpi mittava joukko asioita pienimmistä yksityiskohdista laajempiin kokonaisuuksiin. Kuinka valaistus toimii? Miten on WC-tilojen siisteyden laita? Toimivatko opasteet piha-alueella johdonmukaisesti? Millaiset tilat konekalustolle on tarjolla? Jne. jne.

Arvosteltavia kohteita on yhteensä 20, joista useimmat sisältävät vähintään kymmenkunta erikseen arvioitavaa yksityiskohtaa. Maksimipistemäärä on 1094. Kenttäkohteen arvosana ilmaistaan prosenttilukuna.

Linna Golf ylsi 80 prosenttiin, mikä kertoo omaa kieltään kiertueorganisaation kunnianhimoisuudesta. Sanallisesta arviosta nimittäin käy selvästi ilmi, että Ian Knox pitää Linna Golfia yhtenä verkoston huippukohteista.

Varsinaisia kipupisteitä Linna Golfista ei luonnollisestikaan löydy. Pisteitä menetetään muun muassa siitä, että starteria ei ole jatkuvasti käytössä ja että harjoituskentältä ei löydy katettuja lyöntipaikkoja akatemiatoiminnan tarpeisiin. Jonkin verran miinusta tulee myös alkukesän kunnosta, mikä pohjoisissa olosuhteissa on arvioijankin mukaan täysin ymmärrettävää.

Toimitusjohtaja Esa Honkalehto kiittelee yhteistyön henkeä ja kertoo myös arvioijien ymmärtävän sen, että Linna Golfin kaltaisella kentällä tai suomalaisessa golfkulttuurissa ylipäätään ei yleensä ole tarvetta esimerkiksi starter-palvelulle.

”Jotkut asiat ratkotaan meillä eri tavoin kuin muualla, eikä arvostelu kykene nykyisellään ottamaan sitä huomioon. Mutta korkeimmat pisteet viime vuodelta olivat 90 prosentin luokkaa, joten emme me kovinkaan kaukana terävimmästä kärjestä ole. Toki kehitettävää aina on, ja siinä mielessä saamamme palaute on hyvinkin arvokasta.”

Erityiskiitoista Linna Golf saa muun muassa ”fantastisista” lähipelialueistaan puttigriineineen. Kiitosta tulee myös uudesta joustavasta green fee -hinnoittelusta.

”Kaiken kaikkiaan Linna Golfin puitteet kuuluvat ketjun vaikuttavimpiin, ja pohjoinen aurinko sallii pelaamisen aina yhteentoista asti illalla.”

Neljän vuoden välein tapahtuvan auditoinnin lisäksi European Tour Properties on viime aikoina aloittanut myös Mystery Shopper -toiminnan eli testiasiakkaiden käytön. Siinä olisi Honkalehdon mielestä nykyisellään jonkin verran kehittämistä.

”Käynnit ovat tähän mennessä ajoittuneet aivan kauden loppuun, niihin päiviin, jolloin olemme olleet sulkemassa kenttää. Olenkin esittänyt toiveen, että seuraavat iskut tehtäisiin siihen aikaan, jolloin meillä on kaikki varsinaisen sesongin toiminnot käytössä.”

Mitä paremmin noin vuoden toimitusjohtajan tehtäviä hoitanut Honkalehto on ehtinyt tutustua European Tourin kanssa jatkuvan kumppanuuden yksityiskohtiin, sitä perustellumpana hän on yhteistyötä alkanut pitää.

”Kun olen punninnut hintalappua kaikkea sitä vasten, mitä kumppanuus meille antaa, niin mukanaolo on ehdottomasti hintansa väärti. Konsultaation välityksellä saamamme palaute ja verkostoituminen muiden kenttien kanssa ovat meille toimiva tapa rakentaa omaa brändiä.”

Lue lisää European Tour Properties kenttäverkostosta

 

Teksti: Janne Tarmio

Julkaistu: Golfpisteen sivuilla 28.7.2018  

>> Takaisin uutislistaan

GOLFBOX AJANVARAUS

Caddiemaster
0600 550 123 (0,8€/min+pvm/mpm)

VARAA MAJOITUS